Rusi protestuju zbog hapšenja svog guvernera, optuženog za ubistva

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 15:42

Rusi protestuju zbog hapšenja svog guvernera, optuženog za ubistva

Hiljade ljudi protestovale su danas u ruskom dalekoistočnom gradu Habarovsku zbog hapšenja regionalnog guvernera, optuženog za umešanost u više ubistava.

Vlasti nisu odobrile protest u tom gradu udaljenom 6.100 kilometara od Moskve, ali izveštaja o hapšenjima nije bilo.

Procene lokalnih medija o broju demonstranata variraju od 5.000 do 35.000.

Guverner regiona Habarovsk Sergej Furgal uhapšen je u četvrtak i prebačen u Moskvu, gde mu je posle saslušanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << određen dvomesečni pritvor.

Ruske vlasti navode da je osumnjičen za umešanost u ubistva nekoliko biznismena 2004. i 2005. godine, pre no što je ušao u politiku.

Furgal, član nacionalističke Liberalno-demokratske stranke, izabran za guvernera 2018. godine, uživa veliku popularnost u svom regionu što se smatra izrazom nezadovoljstva politikom predsednika Rusije Vladimira Putina i njegove stranke Jedinstvena Rusija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.