Rusi gruvaju po Siriji kasetnim bombama?

Izvor: Mondo, 09.Feb.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi gruvaju po Siriji kasetnim bombama?

Sirijske snage i ruska vojska u poslednjih pet nedelja svakodnevno su koristile kasetne bombe u vazdušnim napadima u Siriji u kojima je poginulo 37 civila, saopštila je organizacija Hjuman rajts voč (HRW).

Foto: MONDO, ilustracija

U juče objavljenom izveštaju navodi se da je zabranjena kasetna municija korišćena najmanje 14 puta u pet sirijskih provincija od 26. januara.

U tim napadima je poginulo najmanje 37 civila, među kojima šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << žena i devetoro dece.

HRW je apelovao na predstavnike Grupe za podršku Siriji da na sastanku u četvrtak u Nemačkoj kao prioritet označe zaštitu civila i zaustavljanje napada, uključujući napade kasetnom municijom.

Kasetne bombe zabranjene su prema sporazumu koji je potpisalo 116 zemalja.

U sukobima u Siriji od marta 2011. godine poginulo je više od 250.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.