Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus kupio vilu za neverovatnih petsto miliona evra

Najskuplju kuću na svetu, vilu „La Leopolda“, prema pisanju strane štampe, kupio je ovih dana neki ruski milijarder. Za vilu na francuskoj Rivijeri, sa svoja četiri hektara i najlepšim pogledom na more i vrtom, plaćena je rekordna suma - 500 miliona evra. Prodaja će biti finalizovana u septembru.

Ranije je u britanskim medijima objavljena informacija da je najskuplju „La Leopoldu“ kupio ruski biznismen Roman Abramovič. Međutim, u listu Indipendent u vezi s tim objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je zvanični demanti o kupovini vile. „To je potpuna neistina“, izjavio je predstavnik Abramoviča. - On ima kuću u Francuskoj. Šta će mu još jedna?“

Po novim informacijama, vlasnik vile je postao drugi ruski milijarder, čije ime ostaje - tajna.

Vila se nalazi blizu Monte Karla. Podigao ju je belgijski kralj Leopold II kao dar svojoj ljubavnici. Godine 1952. Anjeli je kupio za 100.000 dolara i 1980. je ponudio na prodaju Lili Safra, ženi libanskog bankara Edmonda Safra za tri miliona dolara. Ona je odbila ponudu. Edmond Safra, koji je bio i poznati filantrop, konačno se složio da kupi vilu 1999. godine, samo nekoliko meseci pre svoje smrti u požaru u kući u Monte Karlu. Izgleda da je udovica koja je dugo čekala najbolju cenu procenila da je došlo najbolje vreme da je proda za fantastičnih 500 miliona evra!

Uz svu ljubav prema Rusiji i rusima, ovakav potez se moze opisati samo kao - kriminalan.

Taj rus (ako je uopste rus) je beskonacno glup, a sgurno je kriminalac koji se napljackao za vreme "demokratskog" Jeljcinovog rezima, kad je Rusija imala podrsku NATO-a.

Cista laz.Pa svako to moze napisati.Evo ovako.Jedan anonimni ruski milijarder je narucio jahtu od jedne americke kompanije za 800 miliona eura.Ala mi je vest.Sve te anonimus vesti su bljak.Mozes pisati do mile volje.Jedan anonimni Brazilski bogatas kupio jedno drvo na obali amazona za 400.000 dolara.Hi hi .Mogu lupati i lupati sta god mi padne napamet.

...E...sad sam procitao vest...hihhi...da je jedna anonimna holivudska diva kupila od jednog srpskog seljaka opanke vredne 240.000. eura.E sad nagadjajte koja je ta diva....a i koji je taj sretan seljak.Pa daj molim te.gluposti.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski milijarder kupio vilu za skoro pola milijarde evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2008

NICA - Ruski milijarder Mihail Prohorov kupio je najskuplju vilu na svetu, bivšu kraljevsku palatu na francuskoj Rivijeri za skoro pola milijarde evra...Vila Leopolda, sagrađena 1902. godine za belgijskog kralja Leopolda Drugog u blizini Kep Ferata, nedaleko od Nice i Monaka, prodata je bivšem šefu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.