Rumusnki avion se nije odazivao, a onda su poleteli BRITANSKI LOVCI (FOTO)

Izvor: Blic, 07.Mar.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumusnki avion se nije odazivao, a onda su poleteli BRITANSKI LOVCI (FOTO)

Avioni britanskog vazduhoplovstva hitno su danas poleteli i presreli letelicu iz koje nije bilo odgovora.

Teretni avion koji je leteo iz Bukurešta na putu ka Birmingemu je izgubio komunikaciju sa kontrolom vazdušnog saobraćaja, usled čega je reagovalo britansko vazduhoplovstvo.

Dok je avion leteo iznad Severnog mora, usled neobjavljenih razloga nije mogao da odgovori na pozive kontrole, pa su se odmah aktivirali britanski i belgijski lovci.

Svedoci su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbunjeni kada su na nebu videli avion praćen lovcima i objavili fotografije na društvenim mrežama.

Kako je saopšteno iz britanskog vazduhoplovstva, avion je presretnut, ispraćen i bezbedno je sleteo na aerodrom u Birmingemu.

Teretni avion kojim upravlja mađarska kompanija "Fleet Air International" redovno leti na relaciji Bukurešt-Birmingem.

Prema sistemu koji podrazumeva brzu reakciju na uzbunu, piloti britanskih lovaca su u obavezi da u roku od samo nekoliko minuta polete i presretnu neidentifikovane letelice, letelice koje su izgubile komunikaciju sa kontrolom vazdušnog saobraćaja, nemaju plan leta i na bilo koji način izgledaju kao moguća pretnja.

Nekoliko putničkih aviona je prethodnih meseci iz predostrožnosti presretnuto, a često se britanski lovci dižu i da prate ruske avione koji se približavaju vazdušnom prostoru Ujedinjenog Kraljevstva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.