Drama na Ostrvu: Britanski lovci presreli privatni avion

Izvor: B92, 07.Mar.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na Ostrvu: Britanski lovci presreli privatni avion

Britanske vazdušne snage presrele su rumunski privatni avion, ispratile ga i bezbedno prizemljile na aerodrom u Birmingemu.

To je učinjeno zbog poteškoća u komunikaciji tokom leta.

Službenica kontrolnog centra u Birmingemu kazala je da su britanski avioni u utorak ujutru presreli mali avion Saab 340 sa tri člana posade, kada je ušao u vazdušni prostor Velike Britanije, jer je bilo poteškoća u komunikaciji, prenosi AP.

Prema njenim rečima, avion je bezbedno praćen do međunarodnog aerodroma u Birmingemu, oko 190 kilometara severno od Londona.

Zbog tog slučaja piste su bile zatvorene oko 30 minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Englezi presreli i spustili rumunski avion

Izvor: Mondo, 07.Mar.2017

Britanske vazdušne snage presrele su rumunski privatni avion, ispratile ga i bezbedno prizemljile na aerodrom u Birmingemu, zbog poteškoća u komunikaciji tokom leta...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Službenica kontrolnog centra u Birmingemu kazala je da su britanski avioni u utorak ujutru...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.