Rumunu i Ruskinji stotine godina zatvora zbog varanja Amerikanaca

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2011, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunu i Ruskinji stotine godina zatvora zbog varanja Amerikanaca

Federalna američka velika porota otpužila je šest stranih državljana da su prevarili stotine kupaca za više od četiri miliona dolara, prodajući im putem Interneta nepostojeće automobile, rekli su federalni tužioci.

Prema presudi, optuženi su nudili vozila prego legitimnih veb sajtova koji se bave trgovinom automobilima, navodi se u saopštenju iz kabineta američkog federalnog tužioca.

Šest stranaca, iz Nemačke, Rusije, Rumunije i Letonije, optuženi su da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su prikupili novac od stotine potencijalnih kupaca za vozila koja im nikad nisu isporučili, a pritom su nelegalno stečene milione dolara prebacili u Evropu, piše u presudi.

Američke vlasti su navele da su vođe ove grupe bili Korneliju Stefan Vejkum (37), rumunske nacionalnosti i ruska državljanka Julija Mišina Hefron (23). Oboje se nalaze u federalnom pritvoru u Nevadi, po optužbama za krijumčarenje novca.

Kako se navodi u presudi, Vejkum je pratio račune u bankama na koje je trebalo potencijalni kupci da uplate novac, posle čega je položenu sumu podizao, i zajedno sa Mišinom krijumčario novac, skriven u njihovom prtljagu, u Berlin.

Pomenuti krijumčarski lanac otvorio je najmanje 110 računa u bankama, a prevareni su od septembra 2007. do oktobra 2010. na njih deponovali oko četiri miliona dolara.

Optuženi se suočavaju i sa optužbama za udruživanje kako bi počinili krivično delo organizovane prevare banki i pranje novca. Ukoliko se dokaže da su krivi, mogli bi da budu osuđeni na ukupnu kaznu od nekoliko stotina godina u federalnom zatvoru SAD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.