Rukometašice srušile favorizovane Nemice, sa Danskom za polufinale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice srušile favorizovane Nemice, sa Danskom za polufinale

Rukometašice Srbije pogotkom Kristine Lišćević u poslednjim sekundama utakmice srušile su selekciju Nemačke rezultatom 29:28. Srpkinje su odigrale veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo došle do trijumfa nad favorizovanim protivnikom.

Naše devojke su prikazale dva lica protiv Nemačke, ali izvojevale i drugi trijumf u drugoj fazi takmičenja, posle čega je ostala nada da mogu i do polufinala.

Sada imaju četiri boda, jedan manje od Nemačke, dok je izjednačena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Holandijom i Norveškom koje igraju sa Danskom, odnosno Južnom Korejom. Ako Dankinje i Korejke pobede, onda će Srbija u poslednjoj rundi imati priliku da pobedom nad Danskom (sreda u 10.00) izbori mesto u borbi za medalje u Japanu.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića mnogo bolje su otvorile utakmicu i vodile od samog početka. Golgeterski se istakla Dragana Cvijić koja je održavala višak, a prva figura susreta bila je Kristina Liščević.

Naša igračica je dominirala u organizaciji, delila lopte i asistirala saigračicama koje su pogađale, neutralisavši tako brzi centar protivničke ekipe.

U jednom trenutku je naša selekcija imala pet golova viška (12:7), posle čega je usledila prva kriza u igri Srbije.

Finiš prvog poluvremena bio je u znaku grešaka naših devojaka, Nemice su istopile prednost, pa se na odmor otišlo rezultatom 19:17 za Srbiju.

Međutim, problemi koji su se nagomilali (dva isključenja za Cvijićevu, crveni za Radojevićevu i povreda Liščevićeve) osetili su se tek u nastavku, kada je "Elf" dodao gas i potpuno preokrenuo.

Srpkinje nisu mogle da pariraju Nemicama zbog skraćene rotacije, ali su se hrabro borile i to im se isplatilo u samom finišu.

Jovana Risović je zaustavljala sve pokušaje protivnica, Lavko je vezala četiri pogotka, a u poslednjim sekundama je dobrim prodorom izborila sedmerac. Pošto zbog jakog udarca nije bila u stanju da izvede najstrožu kaznu, to je prepustila Liščevićevoj, koja sigurno pogađa mrežu za veliki trijumf Srbije!

Cvijićeva je bila najefikasnija sa sedam pogodaka, uz samo jedan promašaj iz igre, pet je dodala Jelena Lavko, Slađana Pop-Lazić se zaustavila na četiri, dok je heroina Liščević dala dva i namestila još ko zna koliko.

Nemačku je predvodila Minevskaja sa šest golova, a po pet su dale Benke i Berger, koja je proglašena igračicom meča.

Nada Srbije živi, a sledeći protivnik biće Danska sa kojom se naše devojke sastaju u sredu od 10 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rukometašice Srbije srušile Njemačku

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2019

Rukometašice Srbije pogotkom Kristine Lišćević u poslednjim sekundama utakmice srušile su selekciju Njemačke rezultatom 29:28. Srpkinje su odigrale veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo došle do trijumfa nad favorizovanim protivnikom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rukometašice: Nikad ne odustajemo, snaga tima pobedila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019

Rukometašice Srbije Kristina Liščević i Dragana Cvijić izjavile su da su ponosne na tim koji je posle velike borbe pobedio Nemačku u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu. Srbija je došla do trijumfa 29:28 golom Lisčević iz sedmerca na kraju meča, čime je ostala u borbi za olimpijsku vizu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.