Senzacionalan trijumf Srpkinja: Liščević sa sedam metara srušila Nemačku, Tokio je sve bliže

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacionalan trijumf Srpkinja: Liščević sa sedam metara srušila Nemačku, Tokio je sve bliže

Rukometašiice Srbije su upisale važnu pobedu na SP u Japanu protiv Nemačke - 29:28. Teorestki naše devojke mogu i u polufinale Rukometašiice Srbije su upisale veliki trijumf na SP u Japanu protiv Nemačke - 29:28. Junak meča je bila Kristina Liščević, koja je sa sedam metara donela trijumf našim devojkama i veliku šansu da izbore kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Ne treba zaboraviti ni Jovanu Risović, koja je "spustila roletnu" u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << poluvremenu. Odlično su Srpkinje odigrale prvo poluvreme, naročito njegov prvi deo. Liščević je odlično razigravala saigračice, Lavko, Stoiljković i Cvijić su bile maestralne. Odlična je bila i Katarina Tomašević na golu Srbije. Sve je bilo perfektno do 12:7, kada su naše devojke propustile priliku da se odlepe. Nemice su se probudile. Obradović čini se malo zakasnio sa tajm-autom i Nemice su se vratile u kakav takav egal. Došle su i do izjednačenja 16:16, kada je Dijana Radojević isključena. Ipak, Srpkinje opet uspevaju da naprave plus dva - 19:17 i sa tim rezultatom se odlazi na odmor.Srpkinje su lošije počele drugo poluvreme i Nemice su napravile preokret - 20:21. Mnogo teže se igralo u napadu u nastavku meča. Niko nije mogao da napravi veću zalihu, Liščević je držala Srbiju u igri, kao i Lavko koja je minut pre kraja ispisala na semaforu - 28:28. Risović je skinula zicer u poslednjom napadu. I onda ono najlepše, odličan poslednji napad su odigrale naše devojke, izborile sedmerac preko Lavko, a tačku na i stavila je ko drugo do Kristina Liščević.Srbiju je do impresivne pobede pored Liščevićeve predvodila Dragana Cvijić sa sedam golova uz samo jedan promašaj iz igre. Pet je postigla Jelena Lavko, četiri je dodala Slađana Pop-Lazić, dok je heroina Liščević dala dva, ali i odlično komandovala igrom naše reprezentacije. U redovima Nemačke najbolja je bila Minevskaja sa šest golova, a po pet su dale Benke i igračica utakmice Berger. Veliki trijumf Srpkinja, koje u poslednjem kolu igraju protiv Danske i imaju lepe šanse da izbore plasman na kvalifikaacioni turnir za Olimpijske igre. A možda ako se poklope danas neki drugi rezultat, izbore i plasman u polufinale SP. Ipak, teško je očekivati da Danska pobedi Holandiju, a Južna Koreja odličnu Norvešku, pa da naše dame imaju lepe šanse da se u poslednjem kolu bore za plasman među četiri najbolja tima na svetu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Olimpijske igre

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Krenule su kalkulacije: Kako Srbija može na Olimpijske igre i koliko je daleko polufinale SP?

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2019

Norveška ne sme da izgubi od Nemačke, kao ni Južna Koreja od Holandije i uz pobedu Srpkinja nad Danskom eto izabranica Ljubomira Obradovića među četiri najbolja tima na svetu Otišle su na Svetsko prvenstvo prvenstvo, kao potpuni autsajderi, a mogu da se vrate kao heroine....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.