Rubio podržao Tilersona za državnog sekretara SAD

Izvor: Blic, 23.Jan.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubio podržao Tilersona za državnog sekretara SAD

Republikanski senator Marko Rubio izjavio je danas da podržava izbor Reksa Tilersona za novog državno sekretara SAD uprkos svojim rezervama o bivšem direktoru Ekson mobajla i njegovim vezama s Rusijom.

Rubio je poslednji od uticajnih republikanca u senatskom Odboru za spoljne poslove koji je podržao Tilersona, čime su uklonjene prepreke da bude potvrđen za novog šefa diplomatije SAD.

U saopštenju na Fejsbuku, Rubio je naveo da ima probleme s Tilersonovim odbijanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da prizna da je ruski predsednik Vladimir Putin počinio ratne zločine u Siriji.

Tilerson ima veliko iskustvo s Rusijom i lične odnose s mnogim njenim liderima, naveo je Rubio, dodajući da je naznačio da će podržati sankcije Rusiji zbog mešanja u američke izbore "samo ako se ispuni nemogući uslov da ne utiču na rad američkih kompanija u Rusiji".

- Uprkos mojim rezervama, podržaću nominaciju Tilersona na odboru i u Senatu - rekao je Rubio, navodeći da novi predsednik Donald Tramp ima pravo da sastavi svoj kabinet.

Senatski odbor za spoljne poslove bi danas trebalo da glasa o Tilersonu, posle čega će se glasati u celom Senatu.

Republikanci u Senatu imaju većinu od 52, naspram 48 glasova, ali imaju i glas potpredsednika SAD Majka Pensa koji predsedava Senatom.

Tilerson je juče dobio značajnu podršku dvojice uticajnih republikanaca, Džona Mekejna i Lindzija Grema, koji su posle prethodnih rezervi izrazili podršku njegovom izboru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rubio potvrdio da će podržati Tillersona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2017

Republikanski senator Marco Rubio izjavio je danas da podržava izbor Rexa Tillersona za novog državnogtajnika SAD uprkos svojim rezervama o bivšem direktoru ExonMobilai njegovim vezama s Rusijom.  Rubio je posljednji od utjecajnih republikanca u senatskom Komitetu za vanjskeposlove koji je podržao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.