Mekejn će podržati Tilersona na mestu državnog sekretara

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2017, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn će podržati Tilersona na mestu državnog sekretara

Senator i republikanac Džon Mekejn izjavio je da će podržati kandidaturu Reksa Tilersona na mesto državnog sekretara SAD.

Njegovu kandidaturu pre stupanja na dužnost mora da odobri Senat SAD.

„Glasaću u njegovu korist. U više navrata sam razgovarao sa njim. I dalje imam određenu zabrinutost zbog njegovih odnosa sa Rusijom koje je negovao tokom prethodne karijere“, rekao je Mekejn.

Senator je dodao i da mu je Tilerson mnogo štošta rekao kada je reč o odnosima sa Rusijom, kao i da mu je pričao o iskustvima dok je radio kao šef naftne kompanije „Ekson mobil“.

Mekejn je u ranijim izjavama za javnost izražavao sumnju kada je reč o kandidaturi Tilersona na funkciju državnog sekretara SAD zbog njegovih veza sa Rusijom. Tada je Mekejn podsetio i da je Tilerson od ruskog predsednika Vladimira Putina dobio i orden prijateljstva.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senat potvrdio izbor Trampovog kandidata za CIA

Izvor: VOA, 23.Jan.2017

Američki Senat nastavio je u ponedeljak popunjavanje tima predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost potvrdivši izbor direktora Centalne obaveštajne agencije (CIA), republikanskog kongresmena Majka Pompea. Senat je prihvatio i Trampovog kandidata za državnog sekretara, naftnog menadžera...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.