„Roskosmos“ pokrenuo proizvodnju najmoćnijih raketnih motora

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Roskosmos“ pokrenuo proizvodnju najmoćnijih raketnih motora

Korporacija „Energomaš“ (deo „Roskosmosa“) počela je proizvodnju najmoćnijeg motora na tečno gorivo u svetu RD-171MV. On će se koristiti za novu raketu-nosač „Sojuz-5“ i supertešku raketu „Jenisej“.
„Kupovina proizvoda od livenog čelika i legura RD-171. Roba je predviđena za korišćenje u proizvodnji delova RD-171MV, u okviru konstruktorskih radova „Feniks“, navodi se u u dokumentu o nabavkama kompanije „Energomaš“, prenose RIA Novosti. Pregled kosmičke sedmice U avgustu je generalni direktor korporacije Igor Arbuzov saopštio početkom avgusta da će testiranje motora biti održano krajem 2019, a da će 2021. godine oni biti korišćeni za testiranje rakete „Sojuz-5“. Pretpostavlja da će prvo testiranje rakete biti održano 2022. godine. Rusija planira da uz pomoć nove rakete osvoji tržište komercijalnih letova. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija počinje proizvodnju najmoćnijeg motora na svetu

Izvor: B92, 01.Sep.2019

Moskva -- Korporacija "Energomaš", preduzeće u sastavu "Roskosmosa", počela je proizvodnju najmoćnijeg motora na tečno gorivo na svetu RD-171MV...On će se koristiti za novu raketu-nosač "Sojuz 5" i supertešku raketu "Jenisej", navodi se u dokumentu na sajtu za državne nabavke..."Kupovina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.