Rusija počinje proizvodnju najmoćnijeg motora na svetu

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija počinje proizvodnju najmoćnijeg motora na svetu

Moskva -- Korporacija "Energomaš", preduzeće u sastavu "Roskosmosa", počela je proizvodnju najmoćnijeg motora na tečno gorivo na svetu RD-171MV.

On će se koristiti za novu raketu-nosač "Sojuz 5" i supertešku raketu "Jenisej", navodi se u dokumentu na sajtu za državne nabavke.

"Kupovina proizvoda od livenog čelika i legura RD-171. Roba je predviđena za korišćenje u proizvodnji delova RD-171MV, u okviru konstruktorskih radova ’Feniks‘", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dokumentu o nabavkama kompanije "Energomaš".

Generalni direktor korporacije Igor Arbuzov je početkom avgusta saopštio da će testiranje motora biti održano krajem 2019, a da će 2021. godine oni biti korišćeni za testiranje rakete "Sojuz 5".

Kako se pretpostavlja, prvo testiranje rakete će biti održano 2022. godine. Rusija planira da uz pomoć nove rakete osvoji tržište komercijalnih letova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija počinje proizvodnju najmoćnijeg motora na svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2019, 07:48

Korporacija "Energomaš", preduzeće u sastavu "Roskosmosa", počela je proizvodnju najmoćnijeg motora na tečno gorivo na svijetu RD-171MV.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.