Rogozin: Rusija ne isporučuje Siriji zabranjeno oružje

Izvor: Blic, 18.Okt.2012, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Rusija ne isporučuje Siriji zabranjeno oružje

Rusija ne isporučuje Siriji u oblasti vojno-tehničke saradnje ništa što je zabranjeno međunarodnim sankcijama, izjavio je danas ruski vicepremijer Dmitrij Rogozon koji je u vladi zadužen za odbrambeno-industrijski kompleks.

"Što se tiče Sirije, ne isporučujemo tamo ništa što bi bilo zabranjeno međunarodnim odlukama, već nastavljamo one ugovore koji su odavno sklopljeni", rekao je Rogozin na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruskih parlamentaraca sa predstavnicima Parlamentarne skupštine NATO.

On je dodao da je oružje koje Moskva isporučuje Damasku odbrambenog karaktera i da je reč pre svega o PVO.

Rusija je prošle godine prodala Siriji naoružanje vredno milijardu dolara, a jasno je stavila do znanja da je protiv bilo kakvog uvođenja embarga u SB UN na isporuku oružja toj zemlji, jer smatra da bi pobunjeničke snage ionako nabavile naoružanje ilegalno.

Putin je u junu izjavio da Rusija ne isporučuje Siriji nikakvo oružje koje se može koristiti u građanskom sukobu.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Demant Kremlja

Izvor: RTV Pink, 18.Okt.2012

Rogozin: Rusija ne isporučuje Siriji zabranjeno oružje. . . Rusija ne isporučuje Siriji u oblasti vojno-tehničke saradnje ništa što je zabranjeno međunarodnim sankcijama, izjavio je danas ruski vicepremijer Dmitrij Rogozon koji je u vladi zadužen za odbrambeno-industrijski kompleks. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.