Rogozin: Drugi građanski rat u SAD

Izvor: RTS, 10.Jan.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Drugi građanski rat u SAD

Direktor ruske kosmičke agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin izjavio je da je njegova poseta Sjedinjenim Američkim Državama na poziv Nase otkazana zato što je u toku "drugi američki građanski rat".
"Amerika je zapravo zahvaćena svojim drugim građanskim ratom", rekao je Rogozin u intervjuu za TV kanal Rosija 24.

Nasa je, kako je dodao, "pala kao žrtva unutrašnje borbe u SAD", a čitava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situacija sa spiskom sankcija je sramota, prenosi Tas.
"To je potpuno međunarodno bezakonje i uopšte me ne zanimaju motivi za kojima su se povodili ljudi u Obaminoj administraciji ili aktuelnom Senatu", rekao je Rogozin.
Rogozin je rekao i da je Nasa zainteresovana da Roskosmos razvija verziju rakete "sojuz" za letove na Mesec.
Nasa je prethodno saopštila da je rusku stranu obavestila o odlaganju planirane posete Rogozina SAD, ali da nastavlja sa njenom pripremom uprkos kritikama u Vašingtonu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ROGOZIN OBJASNIO ZAŠTO JE OTKAZANA NJEGOVA POSETA NASI: U Americi se vodi drugi građanski rat, a NASA je žrtva

Izvor: Kurir, 10.Jan.2019

MOSKVA - Direktor ruske kosmičke agencije Roskosmos, Dmitrij Rogozin, izjavio je danas da je njegova poseta Sjedinjenim Američkim Državama na poziv NASA otkazana zato što je u toku "drugi američki građanski rat".

Nastavak na Kurir...

Rogozin: NASA žrtva borbe između Kongresa i Trampa

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2019

Šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin naveo je kao razlog odlaganja njegove posete Americi unutrašnju borbu u Vašingtonu.. „U ovoj konkretnoj situaciji ovaj fragment borbe između Kongresa i Trampa. U ovom slučaju NASA je bila žrtva te borbe“, rekao je Rogozin televiziji „Rusija 24“. On...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.