Rođen sedmomilijarditi stanovnik planete! (VIDEO)

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođen sedmomilijarditi stanovnik planete! (VIDEO)

Na Filipinima je rođen sedmomilijarditi stanovnik planete.

Filipini su prva zemlja koja je danas proglasila dolazak na svet sedmomilijarditog stanovnika planete, dok je nedugo zatim i Rusija objavila da je na njenom tlu rođena sedmomilijardita beba.



Devojčica rođena u Manili


Na Filipinima je reč o devojčici od svega 2,5 kilograma po imenu Danika Mej Kamačo, čije su rođenje u ponoć u bolnici u Manili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << burno propratili mediji.

Amerika: Porođaj kao umetničko delo! (VIDEO)

Makedonija: Zamena beba u bolnici

Vratila se na posao 7 sati nakon porodjaja

Možda je i dečak

S druge strane, Itar-Tas s je objavio da je sedmomilijarditi stanovnik Zemlje, dečak od 3,6 kilograma, rođen u najzapadnijem ruskom gradu Kaljiningradu, dva minuta posle ponoći.

Svet će da slavi

Ujedinjene nacije su ranije saopštile da će sedmomilijarditi stanovnik, kako se procenjuje, biti rođen 31. oktobra, a zemlje širom sveta za danas planiraju svečanosti kojima će obeležiti ovu demografsku prekretnicu.

Tako će, recimo, u Zambiji biti organizovano takmičenje u pevanju, Vijetnam organizuje koncert pod nazivom "Sedam milijardi: Računajmo jedni na druge", ruske vlasti će bebama koje se danas rode davati poklone.

UN su uoči ovih svečanosti saopštile da će broj stanovnika na Zemlji do 2.100 godine narasti na 10, a možda i 15 milijardi ljudi ukoliko stope rađanja samo malo premaše očekivane.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.