Robija za separatističke lidere iz Katalonije

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robija za separatističke lidere iz Katalonije

Španski Vrhovni sud osudio je devet katalonskih separatističkih lidera na kazne zatvora od devet do 13 godina.
Najteža kazna, 13 godina zatvora, dosuđena je bivšem potpredsedniku katalonske vlade Oriolu Žunkerasu. On je osuđen zbog pobune, ali i zloupotrebe javnih fondova.

Žunkeras je posle izricanja presude rekao da "nema druge opcije do da se izgradi nova država".
Bivši katalonski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lideri su osuđeni zbog svojih uloga u pokušaju da proglase nezavisnost Katalonije od Španije 2017. godine.
Aktuelni katalonski lider Kim Tora izjavio je da je presuda katalonskim liderima "uvreda demokratije".
"Osuđeno je 12 časnih ljudi i demokrata. Uvek su delovali u demokratskom smislu. Osuditi ih je uvreda za demokratsko i katalonsko društvo", rekao je Tora, zatraživši hitan sastanak sa premijerom Španije Pedrom Sančesom.
Bivši predsednik katalonske vlade Karles Puđdamon, koji je u to vreme vodio špansku pokrajinu, rekao je da su oni osuđeni na ukupno 100 godina zatvora i da to predstavlja nečuvenu kaznu.
Tri osobe su proglašene krivima za neposlušnost, i oni nisu osuđeni na zatvorske kazne. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski Vrhovni sud osudio devet od 12 Katalonaca na kazne zatvora

Izvor: Danas, 14.Okt.2019

Španski Vrhovni sud danas je osudio devet od 12 Katalonaca na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. godine. Članak Španski Vrhovni sud osudio devet od 12 Katalonaca na kazne zatvora se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Robija za separatističke lidere iz Katalonije

Izvor: OkRadio.rs, 14.Okt.2019

Španski Vrhovni sud osudio je devet katalonskih separatističkih lidera na kazne zatvora od devet do 13 godina. Najteža kazna, 13 godina zatvora dosuđena je bivšem potpredsedniku katalonske vlade Oriolu Žunkerasu. On je osuđen zbog pobune, ali i zloupotrebe javnih fondova.   Žunkeras je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.