Rjabkov: Predsednik razmatra različite opcije kao odgovor na sankcije SAD

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Predsednik razmatra različite opcije kao odgovor na sankcije SAD

Ekonomski i vojni resor vlade pripremaju odgovor na nove sankcije SAD-a, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Da li mislite da mi ne možemo da se nosimo sa još jednim ili još pet talasa sankcija. Da možemo. Za to je potrebno da se pripremimo, a mi smo spremni", rekao je Rjabkov u emisiji "60 minuta" na tv kanalu "Rusija 1".

Istovremeno, diplomata je istakao da Rusija nikada nije naišla na "tako neprijateljskog" partnera u SAD-u, kao što je aktuelna administracija predsednika Donalda Trampa.

"Američka strana je spremna da čuje samo ono za šta je ona zainteresovana po sopstvenim motivima. Ono što ne odgovara njihovim idejama, o tome gde je istina, gde je laž, u velikoj meri o onome što je dobro i šta je zlo, oni ne žele da čuju, zaobilaze", rekao je zamenik ministra spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, to je postalo veliki problem u današnjim međunarodnim odnosima.

Ipak, Moskva ima različite načine da predstavi rusku viziju problema u SAD-u, uključujući i međunarodne platforme i javnu diplomatiju, rekao je Rjabkov.

Pored toga, diplomata je naglasio da Moskva neće ostati bez recipročnog odgovora na proširenje američke crne liste na kojoj su ruski građani.

Istovremeno je istakao da nije neophodno odgovoriti na ekonomske sankcije samo u ekonomskoj sferi.

Zamenik ministra spoljnih poslova je naglasio da šef države razmatra o različitim opcijama, te da će blagovremeno doneti neophodnu odluku.


 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: I dalje se suočavamo sa neprijateljskim koracima SAD-a koji pogoršavaju ionako tešku situaciju u odnosima

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2018, 08:21

Američka administracija, koja tvrdi da je spremna za dijalog sa Moskvom, ne postupa dosledno, nego sankcioniše Rusiju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu slovačkom listu "Pravda".. . "Uprkos uveravanjima od strane Amerikanaca u spremnost za dijalog, mi se i dalje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.