Lavrov: I dalje se suočavamo sa neprijateljskim koracima SAD-a koji pogoršavaju ionako tešku situaciju u odnosima

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: I dalje se suočavamo sa neprijateljskim koracima SAD-a koji pogoršavaju ionako tešku situaciju u odnosima

Američka administracija, koja tvrdi da je spremna za dijalog sa Moskvom, ne postupa dosledno, nego sankcioniše Rusiju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu slovačkom listu "Pravda".

"Uprkos uveravanjima od strane Amerikanaca u spremnost za dijalog, mi se i dalje suočavamo sa neprijateljskim koracima koji pogoršavaju ionako tešku situaciju u odnosima. Tako su 8. avgusta najavljene nove anti-ruske akcije pod izgovorom naše navodne umešanosti u `slučaj Skripalj` ", rekao je Lavrov.



Šef ruskog ministarstva spoljnoih poslova napomenuo je da bi bilo naivno verovati da će nakon sastanka predsednika Rusije i SAD-a, Vladimira Putina i Donalda Trampa u Helsinkiju, Moskva i Vašington odmah imati potpuno poverenje.

"Takođe je jasno da negativna dinamika odnosa šteti dvema državama, stvarajući dodatne ozbiljne rizike za celu arhitekturu međunarodne bezbednosti", rekao je Lavrov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Pokušaji da se razgovara sa Rusijom jezikom ultimatuma nemaju perspektivu

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2018

Rusija će pragmatično reagovati na sankcije Vašingtona vezano za slučaj "Skripallj" i na osnovu principa reciprociteta, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.. . "Sa naše strane, nastavićemo mirno i pragmatično da delujemo. Reagovaćemo na sve napade u skladu sa principom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.