Rjabkov: Nikada niko neće diktirati Rusiji svoje uslove

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2018, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Nikada niko neće diktirati Rusiji svoje uslove

Američki političari se nadaju da vredi vršiti pritisak i da je moguće diktirati Rusiji svoje uslove, međutim nikada i niko to neće uspeti, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov komentarišući nove antiruske sankcije.

Juče su Sjedinjene Američke Države proširile sankcije Rusiji, stavljanjem na crnu listu 27 fizičkih lica i šest kompanija.




„Nastavljamo da pratimo kako SAD vežbaju uvođenje sankcija protiv naše zemlje. Tamo se to, izgleda, pretvorilo u neku nacionalnu zabavu, jer su jučerašnje antiruske mere već 60. od 2011. godine“, navodi se u komentaru Rjabkova objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.


On je naglasio da svaka nova tura sankcija pokazuje potpuno odsustvo rezultata prethodnih pokušaja pritiska na Rusiju.


„Mnogobrojni američki ’crni spiskovi‘ sve se više ponavljaju. Smešno, ali istinito. Takođe je primećen zanos koji je zahvatio američke političare, od kojih su mnogi zatočenici uverenja o sopstvenoj ’izuzetnosti‘, koji se nadaju da treba još malo da se pritisne i moći će da diktiraju svoje uslove Rusiji. To nikada i niko neće uspeti“, naglasio je ruski diplomata.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peking: Pozivamo SAD da ukinu sankcije ili će snositi posledice

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2018

Kina je uputila Sjedinjenim Američkim Državama ozbiljnu izjavu zbog juče uvedenih sankcija zbog vojne saradnje sa Rusijom, izjavio je portpatol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang, prenose RIA Novosti.. . . „Kineska strana izražava svoju krajnju ogorčenost zbog navedenih akcija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.