Izvor: RTS, 14.Maj.2021, 06:09

Raste broj žrtava u Pojasu Gaze, napadi dronovima, avionima, artiljerijom

Više od 100 Palestinaca i sedam izraelskih državljana ubijeno u dosadašnjim sukobima izraelske vojske i pripadnika Hamasa u Pojasu Gaze. U akcijama učestvuju izraelski avioni, artiljerija, tenkovi i jurišni helikopteri. Brigada "El Kasam" dronovima napala hemijska postrojenja.
Izraelska vojska objasnila je da njene trupe nisu ušle u Pojas Gaze kao što je ranije izjavila, optužujući za zabunu problem "interne komunikacije".

Mediji su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prethodno javili da je izraelska vojska saopštila da su kopnene snage započele napad na Pojas Gaze. 
Vazdušni udari i dalje ne znače kopnenu invaziju, iako je reč o najvećoj seriji napada koje je do sada izveo Izrael tokom poslednjih sukoba.
Mediji palestinskog pokreta Hamas tvrde da je Izrael izveo više od 150 vazdušnih udara za samo nekoliko minuta.
U prethodna četiri dana u Gazi je poginulo najmanje 119 ljudi, uključujući 31 dete, rekli su palestinski medicinski zvaničnici. Samo u četvrtak u enklavi su poginula 52 Palestinca.
U Izraelu je poginulo sedam ljudi: vojnik koji je patrolirao granicom Gaze.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASOVNO BOMBARDOVANJE SEVERA GAZE Pucalo se iz aviona, helikoptera i tenkova, Izrael demantuje da je bilo KOPNENE INVAZIJE

Izvor: Blic, 14.Maj.2021

Izraelske odbrambene snage uz pomoć aviona, helikoptera i drugih letilica, kao i tenkova i raznih artiljerijskih baterija masovno bombarduju severni deo pojasa Gaze. Istovremeno, demantovana je vest da je počela i kopnena ofanziva izraelskih trupa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.