GORI ZEMLJA U POJASU GAZE: Nastavljeno masovno bombardovanje na položaje Hamasa, Izrael se oglasio o KOPNENOJ INVAZIJI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 08:18

GORI ZEMLJA U POJASU GAZE: Nastavljeno masovno bombardovanje na položaje Hamasa, Izrael se oglasio o KOPNENOJ INVAZIJI (VIDEO)

Izraelske odbrambene snage uz pomoć aviona, helikoptera i drugih letilica, kao i tenkova i raznih artiljerijskih baterija masovno bombarduju severni deo Pojasa Gaze. Istovremeno, demantovana je vest da je počela i kopnena ofanziva izraelskih trupa.

Izraelska vojska pojasnila je da njene trupe nisu ušle u pojas Gaze kao što je ranije izjavila, optužujući za zabunu problem "interne komunikacije", preneo je "Tajms of Izrael".

Portparol izraelske vojske Džonatan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Konrikus izjavio da je izraelski vojnici nisu ušli u Gazu, ali da im je naređeno da budu spremni, prenose mediji.

Mediji su prethodno javili da je izraelska vojska saopštila da su kopnene snage započele napad na Pojas Gaze.

IDF air and ground troops are currently attacking in the Gaza Strip.

— Israel Defense Forces (@IDF) May 13, 2021

Vazdušni udari i dalje ne znače kopnenu invaziju, iako je reč o najvećoj seriji napada koje je do sada izveo Izrael tokom poslednjih sukoba.

Mediji Hamasa tvrde da je Izrael izveo više od 150 vazdušnih udara za samo nekoliko minuta, preneo je RTS.

U prethodna četiri dana u Gazi je poginulo najmanje 109 ljudi, uključujući 29 dece, rekli su palestinski medicinski zvaničnici. Samo u četvrtak u enklavi su poginula 52 Palestinca.

From the Iron Dome interceptions over Ashkelon

(Video: ביא ברוקס) pic.twitter.com/fk9v57pgrk

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

U Izraelu je poginulo sedam ljudi: vojnik koji je patrolirao granicom Gaze, pet izraelskih civila, uključujući dvoje dece i indijski radnik, saopštile su izraelske vlasti.

Sukobi su se intenzivirali uprkos naporima u posredovanju egipatskih pregovarača koji su lično razgovarali sa obe strane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

IZRAELCI SPREMNI KAO ZAPETE PUŠKE: Objavljen snimak, u toku su užurbane pripreme, invazija nije isključena (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021

Izraelske snage su prethodno saopštile da nisu otpočeli opšti napad na Gazu..Izraelska vojska objavila je video snimak svojih kopnenih i vazduhoplovnih snaga, tenkova, artiljerije i borbenih aviona u svetlu sukoba sa Hamasom koji traju nekoliko dana...Portparol Odbrambenih snaga Izraela Jonatan Konrikus...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.