Ranjen predsednik Jemena

Izvor: TvojPortal.com, 03.Jun.2011, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjen predsednik Jemena

/bizlife.rs/ Vladajuće partija Jemena demantovala je tvrdnje opozicije da je predsednik Ali Abdulah Saleh ubijen u napadu na predsedničku palatu.


Zamenik gradonačelnika kaže da je predsednik Saleh živ i da će držati konferenciju za novinare.
Predsednik Saleh je "prilično dobro" i njegove povrede "nisu ozbiljne", kažu zvaničnici.
Opoziciona televizija ranije je objavila vest da je Saleh ubijen u napadu na predsedničku palatu, koja je bombardovana za >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << vreme borbi snaga odanih Salehu i moćne plemenske organizacije, prenosi Rojters.
Državna televizija Al Arabija javila je da je Saleh ranjen tokom napada, a da su njegova četiri čuvara ubijena, dok je predsednik parlamenta u kritičnom stanju. Premijer Jemena je, takođe, povređen.
Na ulicama Sane vlada pravi haos. Vladine trupe pucale su na demonstrante, koji protestuju protiv Salehovog režima i bombardovale su kuću plemenskog vođe Hamida al-Ahmara.
Pripadnici plemena zajedno sa demonstrantima učestvovali su u uličnim borbama za kontrolu nad vladinim zgradama, protiv snaga odanih Salehu, uključujući i specijalne snage koje su formirane za borbu protiv Al Kaide.
Više od 350 ljudi je ubijeno od početka pobune protiv Salehovog tridesetogodišnjeg režima u januaru, dok je samo u poslednjih 10 dana ubijeno najmanje 135 ljudi.

JemenpredsednikAli Abdulah Salehranjenraketni napad

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.