Izvor: RTS, 04.Avg.2021, 13:11

Raketni napad iz Libana na sever Izraela, uzvraćeno artiljerijskom vatrom

Dve rakete ispaljene su na Izrael sa libanske teritorije, saopštila da izraelska vojska dodajući da je uzvraćeno artiljerijskom vatrom na teritoriju Libana.
Iz izraelske služba Hitne pomoći saopšteno je da nema žrtava na izraelskoj strani granice, prenosi Rojters.
U nekoliko izraeslkih naselja na severu oglasile su se sirene za raketni napad, uključujući grad Kirijat Šmona, u blizini granice sa Libanom.
U saopštenju izraelske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojske navodi se da su tri rakete lansirana iz Libana, pri čemu jedna nije stigla do teritorije te države.
Liban je takođe izvestio da je nekoliko raketa ispaljeno na Izrael. Kao odgovor, (izraelske) artiljerijske snage napale su Liban", saopštila je tamošnja vojska.
Granica dve zemlje je uglavnom mirna od kada se od 2006. godine kada su se izraleske snage ratovale protiv gerilaca Hezbolaha, koji su tada držali pod kontrolom jug Libana, navodi Rojters.
Manje palestinske frakcije u Libanu sporadično su napadale Izrael u prošlosti, a dve rakete su ispaljene na Izrael 20. jula. Tom prilikom nije bilo materijalne štete i žrtava.
Izrael je i na taj incident odgovorio artiljerijskom vatrom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael uzvratio vatrom na tri rakete ispaljene iz Libana

Izvor: Danas, 04.Avg.2021

Izraelska vojska je danas saopštila da su tri rakete ispaljene iz Libana na Izrael i da je ta zemlja uzvratila vatru, a izveštaja o mogućoj šteti i žrtvama nije odmah bilo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.