Raketirana vojna baza u Iraku

Izvor: RTS, 12.Jan.2020, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketirana vojna baza u Iraku

Najmanje četiri osobe su ranjene u napadu na iračku vojnu bazu, u kojoj su stacionirani i američki vojnici.
Iračka vojska je saopštila da je na bazu, koja se nalazi oko 80 kilometara severno od prestonice Bagdada, ispaljeno osam raketa iz višecevnog lansera "kaćuše", od kojih je sedam pogodilo pistu.

Ranjena su četiri Iračanina – dva vojnika i dva oficira, navodi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nema informacija o eventualnim američkim žrtvama.
Iračka vojska nije saopštila ko stoji iza napada.
Takođe, nije pomenula ni pojačane tenzije između SAD i Irana, koji je prošle srede ispalio rakete na dve baze u Iraku, u kojima se nalaze i američke snage.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri iračka vojnika povredjena u napadu na bazu koju koriste Amerikanci

Izvor: Beta, 12.Jan.2020

U raketnom napadu na vazduhoplovnu bazu u Iraku u kojoj su smešteni američki vojnici povredjena su danas četiri iračka vojnika, saopštili su izvori iz iračke vojske.Izvori koji tvrde da niko od Amerikanaca nije povredjen naveli su da je bazu pogodilo osam raketa, ne precizirajući odakle su ispaljene.Tu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.