RT: Zbog pritiska vlasti SAD na RT, ruska strana može primeniti recipročne mere - Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Zbog pritiska vlasti SAD na RT, ruska strana može primeniti recipročne mere - Zaharova

"Ovo je poseban slučaj kada se celokupna postojeća mašinerija, uključujući administrativne resurse i propaganda na teritoriji Sjedinjenih Država, primenjuje protiv našeg kanala", saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova.

Ona je istakla da bi se recipročne mere mogle preduzeti u Rusiji protiv američkih medija na isti način kao što se radi protiv ruskih novinara i RT kanala na teritoriji SAD.

"Shodno tome, šta će se desiti sa ruskim novinarima uopšte i RT TV kanalom u SAD-u, nakon što ga kvalifikujemo kao ograničenje aktivnosti, možemo primeniti slične ili indentične mere protiv američkih novinara i američkih medija ovde u Rusiji ", dodala je Zaharova.

Ona je takođe naglasila da Rusija nikada nije koristila zakonodavstvo da vrši pritisak ili utiče na strane dopisnike.

Glavni urednik RT-a Margarita Simonjan je napomenula da su akcije američke strane u vezi sa RT-om deo unutrašnje političke drame koja se odvija u Sjedinjenim Državama.

Zaharova je 5. oktobra saopštila da je rusko ministarstvo spoljnih poslova nadležno da preduzima kontramere protiv stranih medija.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.