RT: SAD prešle 100.000 zaraženih i postale svetski epicentar virusa - Univerzitet Džons Hopkins

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2020, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: SAD prešle 100.000 zaraženih i postale svetski epicentar virusa - Univerzitet Džons Hopkins

Sjedinjene Američke Države postale su zemlja sa najviše zaraženih koronavirusom, odnosno sa više od 100.000 slučajeva, povećavajući razliku u odnosu na druge pogođene države, postajući tako svetski epicentar smrtonosne bolesti. Poslednjim ažuriranjem podataka o Covid-19 na Univerzitetu "Džons Hopkins", u SAD-u je zabeleženo 100.717 slučajeva virusa, prestigavši tako Italiju za 14.000 slučajeva, zemlju koja je najteže pogođena. Obe su pretekle Kinu, odakle je počela epidemija, a gde nove infekcije jenjavaju.
RT: Najcrnji dan u Italiji: Koronavirus odneo 919 životahttps://t.co/1AcQuQKHBB
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 27, 2020 Vest o tome da su SAD stigle do nove prekretnice u pandemiji koronavirusa dolazi nakon što se američki predsednik Donald Tramp pozvao na Zakon o proizvodnji u odbrani, da bi primorao proizvođače automobila da proizvode respiratore za pacijente Covid-19 koji imaju teške komplikacije bolesti.
Kako je korona virus raskrinkao evroatlantski mithttps://t.co/uAx7OCaKzP
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 27, 2020 U pokušaju da oživi američku ekonomiju, teško osakaćenu blokadama zbog koronavirusa, Tramp je takođe potpisao zakon za stimulaciju i pomoć u iznosu od 2,2 biliona dolara. SAD, zajedno s nekoliko drugih teško pogođenih zemalja, uključujući Francusku i Italiju, obratile su se vojsci za pomoć kako bi se suzbilo širenje epidemije. Takođe, Tramp je potpisao izvršnu naredbu kojom se poziva do milion rezervista. Izvor: Vostok / RT
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD prestigla Kinu i Italiju po broju obolelih

Izvor: Danas, 28.Mar.2020

Sjedinjene Američke Države prestigle su Kinu i Italiju po broju slučajeva obolelih od korona virusa i sada su prve na svetu, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, koji navodi da u SAD ima više od 85.000 zaraženih, dok ih je u Kini registrovana 81.000, a u Italiji oko 80.000, prenosi Glas Amerike.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.