RT: Pojavljuju se detalji eksplozije u kojoj je ubijen ruski bloger

Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2023, 01:56

RT: Pojavljuju se detalji eksplozije u kojoj je ubijen ruski bloger

  Ratni reporter Vladlen Tatarski možda je ubijen od improvizovane eksplozivne naprave prerušene u statuetu, rekao je ruskim medijima u nedelju Kiril Makarov, ministar omladinske politike Donjecke Narodne Republike. Tatarksi je poginuo u nedelju u eksploziji dok je vodio događaj uživo za svoje pristalice u kafeu u Sankt Peterburgu.
Prema nekoliko ruskih medija, jedna mlada žena je tokom događaja poklonila figuricu ratnom dopisniku i blogeru. Njen identitet za sada je nepoznat. Policija nije komentarisala ovu verziju događaja, ali je potvrdila da je Tatarski poginuo u eksploziji, u kojoj je povređeno i 30 ljudi. Ranije je izvor u službi za vanredne situacije rekao TASS-u da je improvizovana eksplozivna naprava aktivirana u blizini bine u kafiću. Ruska TV REN javila je, pozivajući se na svedoka, da je statueta eksplodirala dok ju je Tatarski držao. Prema TASS-u, snaga IEN-a bila je ekvivalentna 200 grama trotila. Video koji je objavila REN TV prikazuje trenutak kada je Tatarskom navodno data bomba kamuflirana kao nešto što izgleda kao velika bista. Na snimku se, međutim, vidi da je tobožnji poklon uručio muškarac, a ne žena. Tatarski je postao istaknut u Rusiji kao bloger i ratni dopisnik koji izveštava o situaciji u Donbasu nakon što se pridružio lokalnim milicijama nakon puča na Majdanu u Kijevu 2014. Čovek, koji je takođe napisao nekoliko knjiga, bio je domaćin događaja uživo u a Sv. Peterburgski kafić u nedelju. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.