RT - Kopnena faza napada na Afrin počinje u nedelju - Ankara

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT - Kopnena faza napada na Afrin počinje u nedelju - Ankara

Izvor: Vostok / RT

Nakon intenzivnog granatiranja i bombardovanja kurdskih pozicija u Afrinu u subotu, turski premijer je najavio kopnenu faze operacije.

"Od sutra (nedelja), zavisno od razvoja, naše kopnene snage će sprovoditi potrebne aktivnosti", rekao je Binali Iildirim novinarima.



Takođe je saopštio da su u prvoj fazi uništene "skoro sve" mete.

Nekoliko vojnih kamiona koji nose tenkove i druga oklopna vozila bili su na na graničnom prelazu Onkupinar, spremni da pređu u sirijski grad Azaz koji kontrolišu Turci.

"Cilj Republike Turske nije, i nikad neće biti dovođenje u pitanje teritorijalnog integriteta Sirije", rekao je Iildirim.

"Spasavanje naše turkmenske braće od ugnjetavanja i progona terorističkih organizacija je jedan od najvažnih ciljeva ove operacije.", dodao je on.



Nakon prekograničnog artiljerijskog granatiranja u petak i subotu, Turska je rasporedila hiljade vojnika "Slobodne sirijske vojske" kako bi podržali ofanzivu protiv kurdskih snaga i terorista.

Oko 72 turska aviona pogodilo je 108 od 113 ciljeva u Afrinu u subotu. U centru grada je ubijeno najmanje sedam civila, uključujući dete, i tri kurdska borca, saopštila je komanda kurdskih snaga, dodajući da je ranjeno još 13 civila. Turski generalštab u međuvremenu je obećao da će "poštedeti" civile Afrina dok lovi "terorističke elemente" na svojoj granici.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.