Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETO NA GRANICI Turski tenkovi spremni, Jilidirim najavljuje upad kopnenih trupa u Siriju

Turska novinska agencija Dogan objavila je večeras snimke na kojima se vidi kako nekoliko vojnih kamiona sa tenkovima i drugim oklopnim vozilima prelazi granični prelaz u regionu pod turskom kontorlom uoči najavljene moguće kopnene ofanzive na kudrsku enklavu Afrin u Siriji.

Granični prelaz Ončupinar nalazi se u sirijskom gradu Azaz koji je pod turskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontrolom, prenosi AP.

Razmeštanje turskih snaga usledilo je nakon što je Turska danas pokrenula operaciju "Maslinova graničica" i izvela 108 vazdušnih udara na Afrin.

Turske kopnene snage sprovešće sutra "neophodne aktivnosti", zavisno od razvoja situacije u provinciji Afrin u Siriji, saopštio je premijer Turske Binali Jildirim.

- Od sutra, zavisno od razvoja situacije, naše kopnene snage će sprovesti neophodne aktivnosti - rekao je Jildirim, prenosi AP.

On se obratio novinarima nekoliko sati nakon vazdušnog napada na kurdske paravojne formacije u Siriji, koje podržavaju SAD, prenosi Rojters.

Jildirim je naglasio da su turski avioni u napadima uništili "skoro sve" mete koje su planirali.

Granatiranje provincije Afrin će se nastaviti, dodao je Jildirim.

Turska je ranije danas otvorila novi front u sirijskom ratu, gađajući Afrin - koji je pod kontrolom Kurda - što bi moglo da dovede do dubljih napetosti između Ankare i njenog saveznika u NATO, Vašingtona, navodi Rojters.

Turska je svoju vojnu operaciju nazvala "Maslinova graničica."

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turska vojska ušla u sirijsku pokrajinu Afrin, Francuska traži vanrednu sednicu SB UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2018, 10:02

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je da su vojne snage Turske ušle danas u sirijsku pokrajinu Afrin, objavila je televizija "Haberturk", prenosi Rojters...Rojters navodi da je ulazak turske vojske u Afrin usledio dan nakon što je Turska pokrenula vazdušne udare u tom regionu, gađajući snage...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.