Putin zadovoljan, mislim da je i Tramp - svi pobedili

Izvor: RTS, 09.Jul.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin zadovoljan, mislim da je i Tramp - svi pobedili"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da je ruski predsednik Vladimir Putin zadovoljan prvim sastankom licem u lice s američkim kolegom Donaldom Trampom, koji se ispostavio kao centralni dogođaj dvodnevnog samita G-20 u Hamburgu. Ističe da je za Putina, Emanuela Makrona i Angelu Merkel neprihvatljivo stanje u Ukrajini.
"Ja mogu da vam kažem da je Putin zadovoljan. A, iskreno govoreći, ja ne poznajem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika Trampa, ali mislim da je i on bio zadovoljan sastankom", rekao je Dmitrij Peskov u intervjuu za televizijski kanal Rosija 1, prenosi Tas.

Ističe da je "apsurdno" pokušavati da se odgonetne koji je pobedio u ovim razgovorima.
"Zapravo, posle ovog sastanka, možemo da kažemo s uverenjem da su svi pobedili", rekao je Peskov.
Portparol Kremlja je rekao i da predsednici Rusije, Francuske i Nemačke - Vladimir Putin, Emanuel Makron i Angela Merkel, dele mišljenje da je trenutna situacija u Ukrajini neprihvatljiva, "delimično zbog izbegavanja Kijeva da primeni sporazume iz Minska".
"Sva tri lidera dele mišljenje da je situacija koju trenutno imamo apsolutno neprihvatljiva. Kijev ne primenjuje sporazume iz Minska u velikoj meri, naročitio njihove političke odredbe. To je teško poreći", rekao je Peskov.
Dodao je da se tim sporazumima predviđa spisak koraka koje Kijev treba da preduzme u političkom smilu, prenosi Tas.
"Niko ne može da porekne da Kijev to ne radi", rekao je Peskov govoreći o radnom doručku ruskog predsednika sa Makronom i Merkelovom u okviru samita G-20.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Peskov: Putin zadovoljan, mislim da je i Tramp, svi pobedili

Izvor: Blic, 09.Jul.2017

Pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov izjavio je danas da je Putin zadovoljan prvim sastankom licem u lice s američkim kolegom Donaldom Trampom, koji se ispostavio kao centralni dogođaj dvodnevnog samita G20 u Hamburgu..."Ja mogu da vam kažem da je Putin zadovoljan. A, iskreno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.