Putin upozorava: Vojna histerija oko Severne Koreje ne vodi nigde

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin upozorava: Vojna histerija oko Severne Koreje ne vodi nigde

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa pokazala želju da smanji tenzije sa Severnom Korejom.

Kako je rekao "vojna histerija" oko Severne Koreje je kontraproduktivna i dodao da Pjongjang neće okončati nuklearne i raketne programe jer ih smatra svojim jednim sredstvom za samoobranu, prenosi Rojtrers.

- Nemoguće je zastrašiti ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Prema njegovim rečima, kao podsticaj za zamrzavanje oružanih programa Severnoj Koreji je ponuđena mogućnost za ukidanje sankcija.

Ipak, ukazao je Putin, u očima Pjongjanga bezbednosni rizici preovladavaju ekonomsku korist od toga.

- Govorimo im da im nećemo uvesti sankcije, što znači da će živeti bolje, imati više proizvoda i hrane, da će se oblačiti bolje, ali oni misle da je sledeći korak pozivnica za groblje. I nikad se neće sa tim složiti - rekao je Putin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Putin: Nema alternative, s Pjongangom samo pregovori

Izvor: B92, 07.Sep.2017

Vladivostok -- Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas japanskom premijeru Šinzo Abeu da ne postoji alternativa za rešenje pitanja Severne Koreje putem pregovora..."Govoreći sa premijerom potvrdio sam naš stav i rekao da situacija na Korejskom poluostrvu, posebno kada je reč o nuklearnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.