Putin se na Dan pobede obraća Rusima i polaže cveće kod Večne vatre

Izvor: RTS, 02.Maj.2020, 17:08

Putin se na Dan pobede obraća Rusima i polaže cveće kod Večne vatre

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, izjavio je da se očekuje da 9. maja na Dan pobede nad fašizmom Putin položi cveće kod memorijalne Večne vatre u Moskvi, a potom da se obrati naciji.
"Očekujemo da će predsednik 9. maja položiti cveće kod Večne vatre i sa tog mesta se obratiti naciji", rekao je Peskov tokom jednog televizijskog nastupa, a prenosi Tas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .
Ove godine bi 9. maja trebalo da bude obeleženo 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Na toj manifestaciji trebalo je da bude predstavljena oružana moć Rusije i novi raketni sistem, a bilo je predviđeno da učestvuje više od 15.000 vojnika. 
Predsednik Rusije Vladimir Putin odložio je održavanje Parade pobede, koja je trebalo da 9. maja bude održana na Crvenom trgu u Moskvi, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, saopštio je Kremlj.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin će ipak obeležiti Dan pobede nad fašizmom: Objavljen protokol za ovaj veliki praznik

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2020

Tradicionalna parada na Crvenom trgu je odložena zbog krize izazvane korona virusom..Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov izjavio je danas da se očekuje da 9. maja na Dan pobede nad fašizmom Putin položi cveće kod memorijalne Večne vatre u Moskvi, a potom da se obrati naciji...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Predsednik Putin će se obratiti građanima 9. maja

Izvor: Vostok.rs, 02.Maj.2020

Predsednik Vladimir Putin će se obratiti građanima 9. maja, izjavio je njegov portparol Dmitrij Peskov. "Očekujemo da će predsednik 9. maja položiti cveće na Večni plamen, te će se odlate obratiti svim Rusima", rekao je u Peskov. Pre toga, predsednik se obratio građanima nekoliko puta,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.