Putin povodom godišnjice oslobođenja Aušvica: Nemoralni pokušaji prekrajanja istorije

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin povodom godišnjice oslobođenja Aušvica: Nemoralni pokušaji prekrajanja istorije

Svi pokušaji da se ponovo piše istorija nedopustivi su i nemoralni, jer predstavljaju izraz prikrivanja nečije sramote, rekao je danas u Moskvi ruski predsednik Vladimir Putin povodom obeležavanja 70 godina oslobođenja nacističkog koncentracionog logora Aušvic-Birkenau (Osvjenćim) u današnjoj Poljskoj.

“"Teško je zamisliti da su fabrike smrti, masovne egzekucije i deportacije bile užasna stvarnost 20. veka, da su bile organizovane u naizgled veoma civilizovanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropi i da su bile izgrađene sa mukotrpnom preciznošću i hladnokrvno"”, naveo je Putin.

On je pozvao na zajedničke napore u suprotstavljanju pokušajima pretnji od neonacizma i terorizma u modernom svetu.

“"Treba zajedno da ustanemo protiv tih pretnji i da zajedno štitimo mir i slobodu naroda i pravo država za njihov sopstveni put razvoja"”, istakao je ruski predsednik, upozoravajući na opasnost od politike dvojnih standarda, uz koju je naveo primer Ukrajine.

"“Dobro znamo koliko su opasni i destruktivni dvostruki standardi, ravnodušnost i apatija za sudbinu drugih. To je ono što se danas dešava na jugoistoku Ukrajine gde mesecima hladnokrvno ubijaju mirne građane Donbasa, Luganska i drugih mesta"”, kazao je Putin.

On je naglasio da pokušaji ponovnog pisanja istorije često skrivaju sopstvenu sramotu, kukavičluk, licemerje i izdaju i služe kao loš izgovor za direktno ili indirektno prećutno pomaganje nacistima.

Putin je naglasio da je ruski narod podneo najveću žrtvu za pobedu protiv nacizma u Drugom svetskom ratu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin: Iza pokušaja prepisivanja istorije stoji želja skrivanja sopstvene sramote

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2015, 10:23

28.01.2015. -..Predsednik RF Vladimir Putin je izjavio da svi pokušaji da se prepiše istorija nemoralni i nedopustivi. Prema rečima ruskog lidera, iza njih stoji želja da se sakrije sopstvena sramota i kolaboracionizam sa nacistima...Vladimir Putin je u utorak, na dan 70-godišnjice oslobađanja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.