Putin odlikovao tatu ruske raketne nadmoći

Izvor: Mondo, 30.Apr.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin odlikovao "tatu" ruske raketne nadmoći

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da su uspesi odbrambene industrije nacionalni ponos Rusije.

Foto: Sergei Karpukhin/Pool Photo via AP

"Tokom proteklih 10 godina uspeh domaće odbrambene industrije predstavlja ponos cele nacije. Među njima se nalaze i legendarni raketni kompleksi Pavla Ivanoviča Kamnjeva - oružje koje, bez ikakve sumnje, nema nijedna druga zemlja na svetu", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << on.

Eklestonovo "odlikovanje" i za Putina

Šesnaesti najbogatiji Britanac, čije bogatstvo procenjuju na 3,2 milijarde funti, 85-godišnji Berni Eklston, uporedio je predsednika Rusije Vladimira Putina sa čuvenim britanskim političarom, Vinstonom Čerčilom. Uoči trke za Veliku nagradu Rusije Eklston je na pitanje novinara agencije Tass da li je moguće Putina uporediti s nekim od njegovih političkih savremenika, odgovorio je "U ovom trenutku to je nemoguće".

Kamnjev je bio direktor kompanije Novator, i zaslužan je za izradu balističkih raketa tipa "9m82md", krstarećih raketa "3m-54", a učestvovao je i u razvijanju nacionalne protivraketne odbrane, preneo je Sputnjik.

Kamnjev je zahvalio ruskom predsedniku, rekavši da je njegov trud bio posvećen osiguravanju bezbednosti života ruskih građana.

Putin je Kamnjevu uručio odlikovanje Heroj rada Ruske Federacije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Odbrambena industrija naš nacionalni ponos

Izvor: RTS, 30.Apr.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da su uspesi odbrambene industrije nacionalni ponos Rusije. . "Tokom proteklih 10 godina uspeh domaće odbrambene industrije predstavlja ponos cele nacije. Među njima se nalaze i legendarni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.