Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin obećao da će se uspostaviti kontakt s Kijevom radi evakuacije bolesne dece iz Ukrajine

30.07.2014. -

Vladimir Putin je obećao Savetu za ljudska prava (SLjP) da će pomoći u uspostavljanju kontakta s Kijevom, kako bi se sa jugoistoka Ukrajine evakuisala deca kojoj je potrebna hitna medicinska pomoć. On je to izjavio prilikom susreta sa šefom SLjP Mihailom Fedotovom.

Fedotov je rekao da se Savet obratio ukrajinskim vlastima povodom bolesne dece, ali da nije dobio nikakav odgovor. Šef države je, takođe, naložio da se što brže reši problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pomoći ukrajinskim izbeglicama. Problem postaje sve veći, rekao je predsednik i istakao da „to zahteva pažnju i velike resurse“. Reka izbeglica sa jugoistoka Ukrajine u Rusiju samo raste. U pograničnu Rostovsku oblast svakodnevno stiže od 500 do 2 hiljade ljudi.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi    
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.