Putin o SVO: Svi će morati da se saglase sa realnošću koja se razvija na terenu

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2022, 10:49

Putin o SVO: Svi će morati da se saglase sa realnošću koja se razvija na terenu

Specijalna vojna operacija (SVO) se odvija po planu, danas nema pitanja i problema, sve je stabilno, rekao je predsednik Vladimir Putin. „SVO se odvija po planu, kod nas je sve stabilno, tu nema pitanja i nema problema“, rekao je Putin na konferenciji za novinare posle posete Kirgistanu.
Rusija je morala da „počne ranije“ da deluje oko situaciji u Ukrajini, nadali smo se da će se rešiti mirnim putem, naveo je predsednik. "Očigledno smo se, iskreno, kasno snašli. Možda je sve ovo trebalo da počne ranije. Samo smo se nadali da ćemo uspeti da se dogovorimo u okviru Minskih mirovnih sporazuma. Ali šta reći na to", rekao je predsednik. Predsednik je dodao da će sa rezultatom Specijalne vojne operacije morati svi da se slože sa realnošću koja se oblikuje „na terenu“. „Proces regulisanja u celini, da, verovatno neće biti lak i potrajaće neko vreme. Na ovaj ili onaj način, svi učesnici ovog procesa moraće da se saglase sa realnošću koja se razvija na terenu“, dodao je predsednik. Putin je govorio i o nuklearnom odvraćanju.    „Uveravam vas, nakon što sistem ranog upozorenja (sistem za upozorenje na raketni napad) dobije signal o raketnom napadu, stotine naših projektila su u vazduhu sa naše strane. Nemoguće ih je zaustaviti. Ali i dalje je odgovor. Šta to znači, to znači da je pad bojevih glava neprijateljskih projektila na teritoriju Ruske Federacije neizbežan, oni će ionako pasti. Istina, od neprijatelja neće ostati ništa, jer je nemoguće presretnuti stotinu projektila. I to je, naravno, sredstvo odvraćanja. Ozbiljno sredstvo odvraćanja. Ali ako neprijatelj do kraja veruje da je moguće primeniti preventivni udar, a da mi nismo, onda nas to i dalje tera da razmišljamo o pretnji koje nam takve ideje predstavljaju u oblasti odbrane“, rekao je Putin. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.