Izvor: B92, 10.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin najavio da se povlači 2008.

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da se neće po treći put kandidovati na tu funkciju.

Putin je najavio da će se povući sa čela države 2008. i založio se da Rusija odustane od naziva "nuklearna supersila" jer ta država ne pretenduje na tu ulogu. On je kazao da je stabilnost Rusije važnija od jednog čoveka i da treba da počiva ne na jednoj ličnosti, već na Ustavu.

Predsednik Rusije je izneo i za mnoge neočekivani kompliment na račun ukrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolege Vikora Juščenka, nazvavši ga mudrim političarem koji je doneo stratešku odluku u vezi sa ruskim gasom.

Putin je kazao da bi želeo da Evropa bude snažnija kako bi se sa njom mogao voditi dijalog o spoljnopolitičkim pitanjima, kao i da Rusija želi da izgrađuje odnose sa svima, ali uzimajući u obzir sopstvene interese.

Ruski predsednik je rekao da su glavni problemi Rusije siromaštvo, korupcija i demografski problem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.