Nedelja, 10.09.2006.

11:21

Putin najavio da se povlači 2008.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da se neće po treći put kandidovati na tu funkciju.

Izvor: Beta

Default images

Putin je najavio da će se povući sa čela države 2008. i založio se da Rusija odustane od naziva "nuklearna supersila" jer ta država ne pretenduje na tu ulogu. On je kazao da je stabilnost Rusije važnija od jednog čoveka i da treba da počiva ne na jednoj ličnosti, već na Ustavu.

Predsednik Rusije je izneo i za mnoge neočekivani kompliment na račun ukrajinskog kolege Vikora Juščenka, nazvavši ga mudrim političarem koji je doneo stratešku odluku u vezi sa ruskim gasom.

Putin je kazao da bi želeo da Evropa bude snažnija kako bi se sa njom mogao voditi dijalog o spoljnopolitičkim pitanjima, kao i da Rusija želi da izgrađuje odnose sa svima, ali uzimajući u obzir sopstvene interese.

Ruski predsednik je rekao da su glavni problemi Rusije siromaštvo, korupcija i demografski problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: