Putin na obeležavanju pobede nad Japanom

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na obeležavanju pobede nad Japanom

Ruski predsednik Vladimir Putin pridružio se veteranima na obeležavanju pobede nad Japanom u Drugom svetskom ratu.
U Rusiji se obično ne organizuju veća obežavanja predaje Japana, ali je ove godine 70. godišnjica i Putin prisustvuje komemoracijama u Kini, između ostalog na vojnoj paradi u Pekingu u četvrtak, prenosi Beta.

Kina kao dan svoj pobede obeležava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dan kada se Japan formalno predao zapadnim saveznicima.
Na putu ka Pekingu, Putin je posetio grad Čitu u Sibiru nedaleko od granice s Kinom, gde je položio venac na spomenik i razgovarao s lokalnim veteranima. Vojna parada je danas održana u Čiti i drugim gradovima na istoku Rusije, među kojima na poluostrvu Kamčatka severno od Kurilskih ostrva.
Kurilska ostrva su sporna tačka u odnosima Moskve i Tokija, pošto je taj arhipelag Sovjetski Savez anektirao od Japana na kraju Drugog svetskog rata.
Predaja Japana obeležena je i u Moskvi gde su komunisti položili cveće na grob neznanom vojniku ispred Kremlja.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Japan,   Vojna parada

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin na obeležavanju pobede nad Japanom

Izvor: Akter, 02.Sep.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin pridružio se danas veteranima na obeležavanju pobede nad Japanom u Drugom svetskom ratu..U Rusiji se obično ne organizuju veća obežavanja predaje Japana, ali je ove godine 70. godišnjica i Putin prisustvuje komemoracijama u Kini, između ostalog na vojnoj paradi...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.