Izvor: RTS, 26.Sep.2022, 18:27

Putin dodelio Snoudenu rusko državljanstvo

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je dodelio rusko državljanstvo bivšem savetniku američke Nacionalne obaveštajne agencije (NSA) Edvardu Snoudenu, prenose ruski mediji.
Bivši američki obaveštajac i uzbunjivač je 2020. godine najavio da će njegova supruga i on aplicirati za rusko državljanstvo. Prethodno je dobio stalnu boravišnu dozvolu u Rusiji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Snoudenu dodeljeno rusko državljanstvo na osnovu njegovog zahteva, prenosi Izvestija
Advokat Snoudena Anatolij Kučerena izjavio je za Interfaks da će i supruga uzbunjivača zatražiti rusko državljanstvo.
Naveo je i da Snouden nije služio u ruskoj vojsci, kao i da zato neće biti pozvan u okviru delimične mobilizacije koja se trenutno sprovodi u Rusiji.
Vašington nema informacijeAmerički Stejt department nije upoznat sa bilo kakvom promenom državljanstva Edvarda Snoudena, izjavio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs povodom informacije da je Snoudenu dodeljeno rusko državljanstvo.
Prema njegovim rečima, pozicija Vašingtona po pitanju bivšeg američkog obaveštajca nije se promenila, prenosi Rojters. 
Snouden živi u egzilu u Rusiji od 2013. godine, nakon što je objavio strogo poverljive informacije o programima nadzora američkih službi.
Sjedinjene Američke Države ga traže zbog špijunaže zato što je tajne informacije dostavio Vašington postu i Gardijanu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN DODELIO SNOUDENU RUSKO DRŽAVLJANSTVO Bivši uzbunjivač živi u Rusiji od 2013, SAD ga traže zbog špijunaže

Izvor: Blic, 26.Sep.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz kojim je dodelio rusko državljanstvo bivšem savetniku američke Nacionalne obaveštajne agencije (NSA) Edvardu Snoudenu, prenose ruski mediji.

Nastavak na Blic...

Putin potpisao dekret: Snouden dobio rusko državljanstvo dok ga Vašington traži zbog špijunaže

Izvor: Danas, 26.Sep.2022

Predsednik Vladimir Putin je u ponedeljak potpisao dekret kojim je odobreno rusko državljanstvo Edvardu Snoudenu, bivšem saradniku američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), koga traži Vašington.

Nastavak na Danas...

Advokat otkrio da li će Snouden biti mobilisan

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2022

MOSKVA - Bivši američki obavještajac po ugovoru i uzbunjivač Edvard Snouden, koji je dobio rusko državljanstvo, nije služio u ruskoj armiji i neće biti pozvan u okviru djelimične mobilizacije, rekao je njegov advokat u Rusiji Anatoli Kučerena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Snouden neće dobiti poziv za mobilizaciju: Advokat nakon Putinove odluke da dodeli bivšem američkom obaveštajcu rusko državljanstvo!

Izvor: 24sedam.rs, 26.Sep.2022

Vladimir Putin je potpisao danas ukaz kojim je dodelio rusko državljanstvo bivšem savetniku američke Nacionalne obaveštajne agencije

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.