Snouden neće dobiti poziv za mobilizaciju: Advokat nakon Putinove odluke da dodeli bivšem američkom obaveštajcu rusko državljanstvo!

26.09.2022

21:55

0

Vladimir Putin je potpisao danas ukaz kojim je dodelio rusko državljanstvo bivšem savetniku američke Nacionalne obaveštajne agencije

Snouden neće dobiti poziv za mobilizaciju: Advokat nakon Putinove odluke da dodeli bivšem američkom obaveštajcu rusko državljanstvo!
Edvard Snouden - Copyright Profimedia

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden, koji je danas dobio rusko državljanstvo, nije služio u ruskoj vojsci, pa neće dobiti poziv za mobilizaciju, izjavio je za RIA Novosti njegov advokat u Rusiji Anatolij Kucerena.

- On nije služio u ruskoj vojsci, pa prema našem sadašnjem zakonodavstvu ne spada u kategoriju građana koja je sada pozvana. Znate da sada pozivaju rezerviste koji su služili - dodao je Kucerena.

Profimedia
 

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz kojim je dodelio rusko državljanstvo bivšem savetniku američke Nacionalne obaveštajne agencije (NSA) Edvardu Snoudenu.

Snouden je 2020. godine najavio da će aplicirati za rusko državljanstvo.

Snouden živi u egzilu u Rusiji od 2013. godine nakon što je objavio strogo poverljive informacije o programima nadzora američkih službi.

SAD ga traže zbog špijunaže pošto je tajne informacije dostavio "Vašington postu" i "Gardijanu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike