Putin: Rusija sposobna da pronađe i zada udarac bilo kom neprijatelju

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2021, 11:21

Putin: Rusija sposobna da pronađe i zada udarac bilo kom neprijatelju

Ruska mornarica ima sve što je potrebno da bi se zagarantovala zaštita zemlje. Ruska Federacija je sposobna da pronađe i zada vojni udarac bilo kom neprijatelju, rekao je predsednik Vladimir Putin na pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu u čast 325. godišnjice stvaranja ruske flote. "Danas ruska mornarica ima sve što je potrebno da bi garantovala zaštitu naše otadžbine, naše nacionalne interese. U stanju smo da otkrijemo svakog podvodnog, površinskog, vazdušnog neprijatelja i nanesemo mu neizbežni udar, ako je potrebno", rekao je predsednik. Parada povodom Dana mornarice Rusija neprestano i uspešno unapređuje nove vrste naoružanja, dodao je Putin. "Rusija je brzo zauzela svoje mesto među vodećim pomorskim silama. Prošla je kolosalni put razvoja od skromnog čamca Petrovskog do moćnih okenaskih brodova i raketnih podmornica na nuklearni pogon, kao i visokopreciznih sistema naoružanja, koji još uvek nemaju analoge u svetu, a koje stalno i uspešno usavršavamo“, rekao je predsednik, prenose RIA Novosti. Pomorsko prisustvo Rusije obezbeđeno je u gotovo svim regionima Svetskog okeana, primetio je šef države. Dodao je da služba u mornarici nikada nije bila laka, ali da je uvek jedna od najčasnijih i najtraženijih.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN NA POMORSKOJ PARADI: Ruska flota je sposobna da otkrije bilo koju metu i nanese joj, ako je potrebno, SMRTONOSNI UDARAC

Izvor: Kurir, 25.Jul.2021

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je na velikoj pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu rekao da je ruska flota sposobna da otkrije i uništiti "bilo koju metu".

Nastavak na Kurir...

Putin na paradi ratne flote: Možemo da uočimo svakog neprijatelja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin pohvalio je pomorske snage Rusije tokom velike parade ratne flote 25. jula u lučkom gradu Sankt Peterburgu, koja je privukla veliki broj gledalaca uprkos visokoj stopi zaraženih i umrlih od posledica korona virusa u toj zemlji. "Ruska mornarica danas ima sve što je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.