Putin: Pokušaji SAD-a da unište sporazume i projekte koji uključuju Rusiju su manifestacija nelojalne konkurencije

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Pokušaji SAD-a da unište sporazume i projekte koji uključuju Rusiju su manifestacija nelojalne konkurencije

Pokušaji Sjedinjenih Država da unište sporazume i projekte koji uključuju Rusiju, uključujući i "Severni tok 2" su manifestacija nelojalne konkurencije, izjavio je predsednik Vladimir Putin. „Što se tiče pokušaja naših američkih partnera da unište određene sporazume ili druge projekte - govorimo o "Severnom toku 2" i nekim drugim projektima, to smo u više navrata rekli i želimo to ponoviti - pod izgovorom različitih političkih razloga, u stvari, postoje pokušaji nelojalne konkurencije, nema ništa više od toga“, rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon sastanka sa austrijskim predsednikom Aleksandrom Van der Belenom, prenose RIA Novosti. Predsednik je dodao da projekat "Severni tok 2" zadovoljava potrebe Evrope, te da je Rusija "spremna da ide do kraja u njegovoj realizaciji". Van der Belen je saopštio da Austrija i austrijska naftna i gasna kompanija OMV nemaju nameru da napuste projekat. "Austrija nema nameru da se povuče iz projekta "Severni tok 2". Definitivno ne postoji takva namera. Uložili su mnogo u ovu drugu mogućnost tranzita gasa. Naravno da ćemo ostati", rekao je Van der Belen. 
"Da je američki gas bio jeftiniji od ruskog gasa, onda bi se možda neki odnosi promenili", dodao je austrijski predsednik. Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obala Rusije, kroz Baltičko more, do Nemačke. Novi gasovod će prolaziti kroz teritorijalne ili isključive ekonomske zone zemalja koje se prostiru duž obala Baltičkog mora - Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.