Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svetski rat

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svetski rat

Postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Vladimir Putin se obratio na otvaranju izložbe "1939. Početak Drugog svetskog rata".

"Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija", podvukao je Putin.
Ruski predsednik je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi Tas.
Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena, predstavljeni na toj izložbi, biti od izuzetne važnosti.
Izložba koja je otvorena u Ruskom saveznom arhivu pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.