Putin: Lekcije Velikog otadžinskog rata i cela istorija zemlje nas uče da ruska vojska mora uvek biti jaka

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2020, 08:40

Putin: Lekcije Velikog otadžinskog rata i cela istorija zemlje nas uče da ruska vojska mora uvek biti jaka

Rusija će, pod bilo kojim okolnostima, realizovati planove o naoružavanju, poručio je predsednik Vladimir Putin u čestitki povodom Dana pobede studentima završnih godina ruskih vojnih univerziteta i akademije Ministarstva odbrane Rusije, naovi se na satu Kremlja. „Nastavićemo da razvijamo i usavršavamo Oružane snage. Bez obzira na okolnosti realizovaćemo naše planove o jačanju svih rodova i vrsta vojske, naoružavanju vojske naprednim oružjem i opremom, uključujući i strateško naoružanje, kao i visokopreciznim i hipersoničnim sistemima, bespilotnim automatizovanim udarnim sistemima, koji do sada nemaju analoge u svetu“, navodi se u saopštenju predsednika, prenose RIA Novosti.
Kako je napomenuo predsednik, lekcije Velikog otadžinskog rata i cela istorija zemlje nas uče da ruska vojska mora uvek biti jaka, sposobna da odgovori na sve izazove i pretnje, pouzdano obezbedi suverenitet i nacionalne interese zemlje, bezbednost i miran život njenih građana. „Znamo i čvrsto verujemo da smo nepobedivi kada smo zajedno“https://t.co/7QfAkzQ7e7
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 9, 2020 Putin je izrazio uverenje da će maturanti i diplonci uvek biti jednaki generaciji pobednika. "Naš oficirski korpus je oduvek bio ponosan na istorijski kontinuitet mnogih generacija branilaca Otadžbine. Legendarne tradicije ruske vojske bile su i ostaju izvor duhovne čvrstine i snage naše vojske", rekao je predsednik. Predsednik je izrazio uverenje da će službenici profesionalno i dostojanstveno učestvovati u rešavanju svih ovih velikih zadataka, efikasno primeniti znanje i veštine stečene na univerzitetima i akademijama tokom operativne i borbene obuke, kao i u razvoju modernog oružja i opreme. "I naravno, najozbiljnije obratite pažnju na obuku svojih podređenih, vaspitavajući ih u duhu patriotizma, odgovornosti i ustavne discipline", zaključio je predsednik.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Dan pobede Putin obećao: "Naoružaćemo svoju vojsku sistemima BEZ KONKURENCIJE U SVETU!"

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2020

Ruski lider je izrazio uverenje da će se oni koji tek izlaze sa vojnih univerziteta uvek ugledati na generacije pobednika RUSIJA će, bez obzira na okolnosti, realizovati planove o opremanju vojske novim naoružanjem, nastavićemo da razvijamo i usavršavamo Oružane snage, poručio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.