Putin: Džihadisti bi mogli da pobegnu iz zatvora u Siriji

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Džihadisti bi mogli da pobegnu iz zatvora u Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da bi militanti Islamske države koji se nalaze u zatvorima na severoistoku Sirije mogli pobeći zbog turske operacije u tom regionu, prenosi Rojters.
Vladimir Putin je tokom posete Turkmenistanu rekao da nije siguran da Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << može da drži akciju pod kontrolom, navodi agencija Interfaks, prenosi Rojters.

Turska je pokrenula akciju nazvanu "Izvor mira" kako bi se obračunala sa kurdskim snagama na severoistoku Sirije.
Ruski predsednik izjavio je da je zabrinut jer bi turska vojna operacija u Siriji mogla da oživi terorizam u tom regionu.
On je izrazio sumnju da turska vojska ima dovoljno resursa da brzo preuzme kontrolu nad zatvorima u kojima se čuvaju pripadnici takozvane Islamske države, i izrazio bojazan da bi borci ID mogli "jednostavno da pobegnu iz njih", prenosi AP.
"Nisam siguran ni da bi sirijska vojska mogla ovu situaciju brzo da stavi pod kontrolu", rekao je Putin.
Kako je dodao, Rusija je zabrinuta zbog te pretnje.
"Moramo biti svesni toga i da mobilišemo naše obaveštajne službe zbog ove nove opipljive pretnje", rekao je on. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putin upozorava na bekstvo članova ID iz zatvora u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi pripadnici takozvane Islamske države koji se trenutno nalaze u zatvoru na severoistoku Sirije, mogli da iskoriste tursku vojnu operaciju i da pobegnu Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi pripadnici takozvane...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.