Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je američka nacija izuzetna.

"„Nesumnjivo, Sjedinjene Držžave i američki narod - to je velika zemlja i veliki narod, nema sumnje, niko to ne spori, ali govoriti o izuzetnosti, čini mi se da je to previšše i da stvara određene probleme u uzajamnim odnosima, ne samo prema Rusiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako mi se čini"“, rekao je Putin u intervjuu japanskim medijima uoči posete Japanu, prenosi Sputnjik.

On je naveo da je Moskva žželela da razvija odnose sa aktuelnom američkom administracijom, „ali nekako nisu uspeli u ključnim pravcima, ali ne ruskom krivicom“.

Ruski predsednik je naveo primer problema koji su nastali između dve zemlje.

"„Direktno su tokom reššavanja tekućih pitanja našše američke kolege, na primer, predložžile reššavanje sirijske krize, a zatim su odjednom u UN izjavili da neće da se sastanu sa nama niti da razgovaraju. Treba razumeti ššta uopššte žžele ljudi u jednom resoru Sjedinjenih Držžava, u drugom resoru, postoji li neki opššti stav? I to je bilo višše puta u višše pravaca našše saradnje“, rekao je Putin.

Spreman za sastanak sa Trampom

Vladimir Putin rekao je da je spreman za sastanak sa Trampom, ali da misli da bi bilo bolje da on prvo formira svoju administraciju, prenose japanski mediji.

Putin je rekao da Moskva podržava Trampovu nameru da poboljša odnose sa Rusijom.

"Mi to možemo samo podržati. Naravno, jasno je da to neće biti lak posao, imajući u vidu stepen pogoršanja rusko-američkih odnosa. Ali, mi smo spremni da uradimo svoj deo posla na tom putu", rekao je ruski lider japanskoj televiziji uoči posete toj zemlji, prenosi TASS.

"Ubuduće treba razumeti kako će republikanci ostvariti svoje htežnje da „učine SAD ponovo velikom držžavom"“, naveo je Putin i izrazio nadu da problemi u saradnji držžava neće biti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Amerikanci su veliki narod, ali ne izuzetan

Izvor: B92, 13.Dec.2016

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je skepsu povodom ideje koju zastupa aktuelni predsednik SAD Barak Obama da je americka nacija izuzetna...Nesumnjivo, Sjedinjene Države i americki narod - to je velika zemlja i veliki narod, nema sumnje, niko to ne spori, ali govoriti o izuzetnosti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.