Pudždemon: Nezavisnost če biti proglašena ako Madrid suspenduje autonomiju

Izvor: Blic, 19.Okt.2017, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pudždemon: Nezavisnost če biti proglašena ako Madrid suspenduje autonomiju

Predsednik Katalonije Karles Pudždemon zvanično će proglasiti nezavisnost španske pokrajine ukoliko Španija pokrene proces suspendovanja autonomije pokrajine, izjavio je izvor iz katalonske Vlade.

Vlasti u Madridu su regionalnim vlastima dale rok do sutra da odustanu od "simboličnog" proglašenja nezavisnosti od prošle sedmice.

Španska Vlada je upozorila da će Madrid, ukoliko katalonske vlasti ne odustanu od proglašenja nezavisnosti, preuzeti potpunu kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nad španskom pokrajinom.

Ukoliko španski premijer Marijano Rahoj odluči da Katalonija bude pod direktnom upravom vlasti u Madridu, biće potrebno tri do pet dana da odluka stupi na snagu i da autonomija Katalonije bude suspendovana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.