Sat otkucava u 10 h - šta će reći Pućdemon?

Izvor: B92, 19.Okt.2017, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat otkucava u 10 h - šta će reći Pućdemon?

Barselona -- Katalonski lider Karles Pudždemon ima vremena da do 10 sati odluči da li će proglasiti nezavisnost tešpanskepokrajine ili ne.

Pudždemon je juče rekao na sastanku svoje partije da će formalno proglasiti nezavisnost ako Španija danas počne proces suspenzije katalonske autonomije, naveo je izvor iz katalonske vlade.

Madrid je dao rok regionalnoj vladi Katalonije da do danas odustane od simboličnog proglašenja nezavisnosti od prošle nedelje, ili da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se suoči sa direktnom vlašću Madrida nad Katalonijom, prenosi Rojters.

Ukoliko bi premijer Španije Marijano Rahoj započeo primenu ukidanja katalonske autonomije, kao što je bilo zapreženo iz Madrida, bilo bi potrebno od tri do pet dana da regionalna autonomija bude potpuno suspendovana, navodi britanska agencija.

Španski premijer Marijano Rahoj apelovao je juče na katalonskog lidera da "deluje razumno", pošto se približava rok koji je severoistočni region dobio da odustane o težnji za nezavisnošću, dok je vicepremijerka Soraja Saens de Santamarija zapretila privremenim ukidanjem autonomije Katalonije.

"Tražim od Pudždemona da deluje razumno, na uravnotežen način, da stavi interese gradjana u prvi plan", poručio je Rahoj u španskom parlamentu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISTIČE ROK Katalonija do 10 SATI da odluči o nezavisnosti

Izvor: Blic, 19.Okt.2017

Katalonski lider Karles Pudždemon ima vremena da do 10 sati odluči da li će proglasiti nezavisnost...Pudždemon je juče rekao na sastanku svoje partije da će formalno proglasiti nezavisnost, ako Španija danas počne proces suspenzije katalonske autonomije, naveo je izvor iz katalonske vlade...Madrid...

Nastavak na Blic...

Sat otkucava! Katalonski lider će uskoro morati da odluči o nezavisnosti

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2017

Trenutak koji svi čekaju!..Katalonski lider Karles Pudždemon ima vremena da do 10 sati odluči da li će proglasiti nezavisnost...Pudždemon je u sredu rekao na sastanku svoje partije da će formalno proglasiti nezavisnost ako Španija danas počne proces suspenzije katalonske autonomije, naveo je...

Nastavak na BKTV News...

Španija od subote suspenduje autonomiju Katalonije

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2017

Nakon što je katalonski lider Karles Pućdemon zapretio da će proglasiti nezavisnost Katalonije, Španija je odmah odgovorila najavom da će u subotu početi sa suspenzijom katalonske autonomije...Katalonski predsednik Karles Pućdemon u pismu španskom premijeru Marijanu Rahoju ranije danas upozorio...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.