Izvor: RTS, 23.Maj.2022, 08:41

Prve količine mlečne formule za bebe stigle iz Evrope u SAD

Američki vojni teretni avion dopremio je prve količine mlečne formule za bebe, što će smanjiti nestašicu tog proizvoda na tržištu SAD.
U prvoj isporuci, koja je dopremljena vojnim teretnim avionom iz Nemačke, stiglo je oko 35 tona mlečne formule za bebe, što je, kako navode iz Bele kuće, dovoljno za oko 500.000 flašica, prenosi Rojters. Avion je doleteo iz američke baze Ramštajn u Nemačkoj u Indijanapolis.

"Ovo je važan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << korak, ali ne i jedini koji će biti preduzet. Nastavićemo da radimo, pošto nam je predsednik naložio da iskoristimo svaku priliku kako bismo povećali količine", rekao je Tom Vilsak, sekretar za poljoprivredu SAD, koji je dočekao avion u Indijanapolisu. 
Iz Bele kuće je saopšteno da je sledeća isporuka već ugovorena.
Nestašica formule za bebe u SAD nastala je nakon što je kompanija "Abot", jedan od vodećih proizvođača, zatvorila svoju fabriku u Mičigenu pošto se kod četvoro odojčadi pojavila bakterijska infekcija, nakon čega su američke vlasti pokrenule istragu u toj fabrici.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.